Головна » 2016 » Декабрь » 23 » Амністія 2017
17:03
Амністія 2017

           

            Звільнення осіб від відбування кримінального покарання за амністією в 2016 році все-таки відбудеться - Верховною Радою 22 грудня з пропозиціями Президента прийнятий Закон «Про амністію в 2016 році» (законопроект № 4255).

            Законом передбачено оголошення амністії і поширення її дії в першу чергу на ті категорії засуджених, які найбільш незахищені та вразливі соціально: неповнолітні та жінки, а також чоловіки, які мають дітей віком до 16 років або дітей-інвалідів; інваліди першої, другої і третьої груп; хворі на туберкульоз, онкологічні захворювання; особи, які досягли пенсійного віку; учасники бойових дій; особи, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, брали безпосередню участь у АТО і т.і..

           Критеріями для застосування амністії також є значний строк відбутого засудженими особами покарання на момент проголошення амністії, незначна суспільна небезпека діянь, які вчинила особа, яка відбуває покарання.

         Визначаються і категорії засуджених, щодо яких амністія не застосовується. Це, перш за все, особи, які вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини, а також особи, які вчинили злочини з використанням службового становища (корупційні злочини).

Переглядів: 389 | Додав: leoshield300791 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar